Matleena Pulkkinen | Coach | SYKE Tribe

Matleena Pulkkinen
Contact us
Coach search

Matleena Pulkkinen


Matleena Pulkkinen teki elämäntapamuutoksen pudottaen 30 kiloa painoa sekä jakamalla sosiaalisessa mediassa omaa painonpudotusmatkaansa rehellisellä ja aidolla otteella. Matleena on toiminut viimeisen vuoden ajan suurena motivaationlähteenä ja innoittajana painonpudotukseen jo tuhansille naisille. Hän toimii monille myös suurena vertaistukena, sillä pyrkii olemaan avuksi omien kokemuksiensa kautta. Matleena kokee että painonpudotus koetaan usein haastavaksi ja suuri osa haasteista liittyy usein tavalla tai toisella ruokavalioon. Matleena itse koki suurimmaksi haasteeksi painonpudotuksessa oikeanlaiset annoskoot.

“Suurin haaste painonpudotuksessa oli löytää oikeanlaiset annoskoot ja opetella säännöllinen ateriarytmi. Olin tottunut syömään päivässä vain pari todella raskasta ateriaa, jonka lisäksi herkuttelin aina iltaisin ja välillä myös napostelin päivän mittaan.” 

Lopullisen motivaation painonpudotukseen Pulkkinen sai omasta terveydentilastaan.

 “Ylipaino alkoi pikkuhiljaa näkyä arjessani, esimerkiksi erilaisina kipuina, joista halusin päästä eroon. Kärsin mm. jatkuvista alaselän kivuista, sekä jalkojen ja jalkapohjien kivusta. Viimeisen vuoden aikana minulla alkoi ilmetä myös liikahikoilua. Motivaatiota lisäsivät jo nopeasti olotilassa tapahtuneet muutokset”.

Terveellinen ruokavalio on tärkeä osa painonpudotusta. Fiksun painonpudotuksen kannalta yhtä tärkeää on myös se, että dieettiruokavalio on sellainen, jota haluaa noudattaa koko loppuelämänsä. Tämä onkin avainsana siihen, että painonpudotus on pysyvää. Herkutteluun taipuvainen Matleena alkoi korvata sokeripitoisia herkkuja terveellisimmällä vaihtoehdoilla ja muutos olossa oli todella positiivinen.

"Olin ollut koukussa jatkuvaan iltaisin tapahtuvaan herkutteluun ja karkin syöntiin, joten halusin heti alkuun saada sille stopin. Sokerin sijaan aloin valmistamaan herkkuja vähän terveellisemmällä kaavalla ja saatoin esimerkiksi syödä kulhollisen tuoreita marjoja, hedelmäsmoothieta tai banaanilettuja. Sokerin vähentäminen näkyi myös olossa: oloni oli todella hyvä ja raikas näiden kevyempien herkkujen jälkeen, toisin kuin syötyäni kulhollisen karkkia.”

Painonpudotus ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikesta pitäisi luopua tai että tavallisella arkiruoalla painonpudotus ei onnistuisi - myös “tavallista” ruokaa on mahdollista valmistaa kevyemmin ja niin, että se on silti maistuvaa.

“Dieetistä huolimatta halusin yhä pitää arjessani mukana erilaiset kastikkeet ja mm. ruokakerman, joten aloin kehittelemään kevyempiä versioita tuiki tavallisesta kotiruoasta. Jotta painonpudotus olisi pysyvää, täytyy omaksua uudet ruokailutottumukset - koinkin näiden tavallisten ja kevyempien arkiruokien olevan sellaista mitä haluan ja aion syödä myös tulevaisuudessa painonpudotuksen jälkeen.”

Miten säilyttää kärsivällisyys, kun tietää matkan olevan pitkä?

Painonpudotusprojektiin tarvitaan myös paljon kärsivällisyyttä, sillä järkevä painonpudotus ei tapahdu viikoissa. 

“Jaksoin olla kärsivällinen painonpudotuksessa, sillä asetin itselleni aina eteenpäin vieviä välitavoitteita joiden saavuttaminen toi lisää puhtia. Lisäksi edistymisen näkeminen ja tunteminen myös tsemppasi kovasti. Maistuvat arkiset reseptit tekivät myös painonpudotuksesta paljon helpompaa, sillä en tuntenut olevani millään dieetillä.”

Nyt hyvässä kunnossa oleva Matleena haluaa auttaa muita samojen ongelmien kanssa painivia naisia ja kannustaa heitä elämäntapamuutokseen omalla esimerkillään. Hän on rakentanut painonpudottajille suunnatun verkkovalmennuksen, jossa keskitytään herkullisiin ja painonpudottajalle sopiviin resepteihin. Nämä reseptit ovat juuri niitä, joiden avulla hän itse onnistui. 

Matleenan oman matkan varrella hän huomasi, että moni nainen kaipasi apua maistuviin ja monipuolisiin resepteihin, jotta motivaatio pysyisi yllä ja painonpudotus olisi mukavampaa. Tämä toimi aktivaattorina sille miksi Matleena loi tämän valmennuksen. 

"Halusin sen myötä luoda tämän valmennuksen, sillä tällaisena herkkusuuna hyvä ruoka on lähellä sydäntäni ja haluan myös aidosti auttaa muita naisia saavuttamaan tavoitteensa!"

Matleena kokee olevansa oiva valmentaja juuri tähän valmennukseen, sillä hän voi mahdollisesti inspiroida sinua oman muutoksensa kautta ja olla vertaistukenasi läpi tämän valmennuksen. Matleena on myös aina ollut hyvän ruoan ystävä, joten uskaltaa taata, että nämä reseptit eivät jätä sinua kylmäksi, eivätkä varsinkaan tee tästä painonpudotusmatkasta tylsää!

TUTUSTU VERKKOVALMENNUKSIINI! :)

Reseptejä, rasvanpolttoa ja rautaa -verkkovalmennus

Reseptejä painonpudottajalle -verkkovalmennus


Contact coach