Etuheilautus kahdella kädellä | SYKE Tribe

Etuheilautus kahdella kädellä

1. Asetu haara-asentoon ja ota pieni koukistus polviin työntäen takapuolta samalla hieman taaksepäin. Pidä kuulasta myötäotteella kiinni ja anna sen roikkua jalkojesi välissä.
2. Työnnä nyt lantiota napakasti eteenpäin, jolloin myös polvet suoristuvat, ja anna kuulan heilahtaa eteen ylös noin pään korkeudelle käsien pysyessä suorina.
3. Kuulan tullessa jalkojen väliin ohjaa sitä kulkemaan jalkojesi välistä taakse samalla lantiota kevyesti taakse työntäen.
4. Tee nyt uusi heilautus eteen.

* Kädet ovat koko liikkeen ajan rennot ja myös kahvasta puristaminen kannattaa pitää mahdollisimman vähäisenä. Huomaa lantion rytmi! Pyri pitämään lantio edessä mahdollisimman pitkään. Lantio liikkuu taakse vasta, kun kuula ja kyynärvarret vievät lantion mukanaan. Kuulan liikerata muistuttaa J-kirjainta. Kuulan pitäisi olla navan yläpuolella kevyt. Pyri saamaan aikaan painoton tila. Kaikki liikkeeseen tarvittava voima tuotetaan lantion tullessa eteen.

* Hengitysrytmi tukee suoritustekniikkaa. Kun kuula liikkuu taakse, vedät henkeä sisään. Samalla saat tuen keskivartaloon. Kun kuula lähtee liikkeelle eteen päin, puhallat samalla terävästi keuhkot tyhjiksi. Tässä vaiheessa täytyy olla nopea. Kaikki etuheilautuksen vaatima työ on tehty kun lantio on napsahtanut eteen. 

 

2605SYKE Valmentajille

SYKE auttaa valmentajia tuottamaan tehokkaita, laadukkaita ja monipuolisia valmennussisältöjä, oli sitten kysymys yksittäisistä harjoitusohjelmista tai moniulotteisista verkkovalmennuksista.

SYKE Kuluttajille

Ei ole olemassa sellaista verkkovalmennusta, valmentajaa tai asiantuntijaa joka sopii kaikille. Me haluamme auttaa sinua löytämään itsellesi sopivan tavan muuttuvien trendien ja villitysten joukosta.