SYKE Tribe verkkokurssialustan tarina | SYKE Tribe

SYKE Tribe - tarina

Entiselle valmentajalle ja nykyiselle toimitusjohtajallemme Terhi Immoselle on aina ollut tärkeintä auttaa ihmisiä saavuttamaan elämää parantavia muutoksia. Mutta kuten kaikki valmentajat tietävät, asiakkaiden motivaation säilyttäminen ei ole helppoa. Tavallisesti valmentaja voi vain toivoa, että asiakkaat pitävät kiinni heille laadituista suunnitelmista. Se ei riittänyt Terhille, joka tietää kokemuksesta, että elämää, kuntoa tai kehoa ei muokata toivomalla.

Tästä ajatuksesta syntyi SYKE Tribe. Se on valmentajat ja treenaajat yhteen tuova valmennusalusta, joka auttaa valmentajaa motivoimaan ja hallitsemaan asiakkaitaan paremmin. Elämäntapamuutosta läpi vievälle se toimii motivaattorina, tukena ja oppaana hänen henkilökohtaisella matkallaan kohti omaa unelmaa ja parempaa elämää - olipa kyseessä sitten painonpudotus, kiinteytyminen tai kunnon kasvattaminen. Samalla se auttaa valmentajaa tekemään kannattavampaa liiketoimintaa ja säästää merkittävästi valmentajan aikaa. Verkko- ja etävalmentamisen potentiaali sekä hyödyt on oltava kaikkien valmentajien saatavilla.

Verkkovalmentamisen haasteita ja mahdollisuuksia

Rakkaalla lapsella on monta nimeä: verkkovalmennus, nettivalmennus, onlinevalmennus… Verkkovalmennukset ovat vallanneet maailman ja tuoneet mukanaan niin hyviä kuin huonoja puolia perinteiseen valmennukseen verrattuna.

Verkkovalmennukset sekä etävalmennus itsessään mahdollistavat muutosta haluaville usein edullisemman sekä ajasta tai paikasta riippumattoman vaihtoehdon. Samaan aikaan ne mahdollistavat valmentajalle mahdollisuuden skaalata oman osaamisensa jakamisen yhä useammalle ihmiselle.

Haasteitakin tämä uusi maailma on tuonut. Verkkovalmennuksia löytyy nykyään joka nurkalta ja verkkovalmennuksia toteutetaan hyvin laajasti erilaisia työkaluja käyttäen. Verkkovalmennusta ostaessa asiakas ei voi olla täysin varma, mitä hän tulee saamaan. Samaan aikaan yhä useammat valmentajat kamppailevat sen kanssa miten heidän kannattaisi tuoda oma osaamisensa digitaaliseen muotoon.

Valmennuksia ostaville ja etsiville tämä kaikki näyttäytyy sillisalaattina. Mikä on hyvä valmennus? Mistä sen tunnistaa? Kertovatko sivuilla mainitut referenssit kaiken?

Onko lihaton ruokavalio hyvä vai pitäisikö minun noudattaa maidotonta? Kenties molempia? Onko kehonpainoharjoittelu riittävä harjoittelun muoto vai onko minun pakko mennä salille? Pitääkö aerobista harjoittelua tehdä? Jos pitää, niin miten aloitan? Mitä minun pitäisi tehdä, kun olen juuri saanut lapsen ja pitäisi aloittaa taas liikunta? Miten aloitan? Minä haluaisin vain löytää sellaisen valmennuksen, joka auttaa minua tämän spesifin haasteeni kanssa! Miten näistä voi tietää mikä on hyvä? Auttaako tämä minua oikeasti?

Miksi asiat ovat kuten ne ovat?

Luonnollisesti valmentajat markkinoivat omia valmennuksiaan eri kanavissa ja he haluavat auttaa mahdollisimman montaa ihmistä. Valmentajat eivät kuitenkaan lähtökohtaisesti ole markkinoinnin ammattilaisia eikä heidän edes kuuluisi olla. Valmentajat ja personal trainerit ovat ennen kaikkea hyvinvoinnin asiantuntijoita ja optimitilanteessa jonkun spesifin hyvinvointiin liittyvän asian asiantuntijoita - oli se sitten uni, kuntosali, voimaharjoittelu, kestävyysharjoittelu, fysiikkaharjoittelu, raskausajan harjoittelu, ravitsemussuuntaus tai mikä tahansa muu. Liian monet valmentajat kamppailevat sen kanssa, että miten he saisivat tämän oman spesifin osaamisensa tuotua esille niin, että juuri sitä tietoa ja osaamista etsivä hänet löytäisi.

Samaan aikaan ihmiset etsivät muutosta ja ratkaisuja tarpeisiinsa - jopa valmentajat. Meillä ihmisillä on halu löytää itsellemme sopivin ratkaisu muuttuvien trendien ja villitysten joukosta. Ongelma ei ole se, etteikö meillä olisi riittävästi hyvinvoinnin asiantuntijoita ja ihmisiä, jotka näiden asiantuntijoiden osaamista haluaisivat saada. Ongelma on se, että he eivät millään tahdo löytää toisiaan.

Me haluamme myös kokeilla. Ongelmat, mihin etsimme vaihtoehtoja ja neuvoja, muuttuvat pitkin elämäämme. Me haluamme apua siihen, mikä meitä milloinkin kiinnostaa. Kuitenkin, kun tarjonta on hajallaan ja vaihtoehtojen määrä hyvinvoinnin maailmassa on niin suurta, on myös selvää, että on entistä vaikeampaa löytää oikeaa ratkaisua juuri sinulle: mitä sinä sillä hetkellä haluatkaan - oli se sitten liikkuvuuden lisäämistä, painonpudotusta, kuntosaliharjoittelun aloittamista, mentaalivalmennusta tai hartiakipujen poistamista.

Pelkästään valmentajan osaaminen yksinään ei riitä hyvän verkkovalmennuksen toteuttamiseen. Verkkovalmennus nimensä mukaisesti tarvitsee digitaalisia työkaluja. Sitä, mitä me olemme Sykkeellä kaikki nämä vuoden tehneet. SYKE on keskittynyt erityisesti hyvinvointivalmentamiseen ja on verkkovalmennusalustana täten poikkeuksellinen. Moni verkkovalmennusalusta on yleisempi alusta ja niillä voi toteuttaa mitä tahansa valmennuksia, oli kysymys sitten taidekurssista tai asiakaspalvelutaitojen kehittämisestä. SYKE -verkkovalmennusalusta on taas keskittynyt moderniin valmennusfilosofiaan käyttäen hyväkseen mm. mikro-oppimista, mikä on äärimmäisen tärkeä uusia rutiineja ja toimintatapoja opetellessa. SYKE tarjoaa myös spesifejä työkaluja hyvinvointivalmennuksen tueksi. Näitä ovat mm. voiman kehittymisen seuranta, ruokapäiväkirjat, unen seuranta, tulosseuranta ja monet muut ominaisuudet, joilla on paikkansa mitä tulee hyvinvointivalmennuksiin.

SYKE-valmennusalusta yhdistyy SYKE Marketplaceen

Vuosi 2019 on Sykkeelle muutosten ja uudistusten vuosi. Vuosia kentässä valmentajia ja heidän asiakkaitaan palvelleena olemme todenneet, että asioiden pitää muuttua. Näemme liian usein valmentajien lopettavan uransa, koska he eivät löydä asiakkaita. Olemme kyllästyneet näkemään, kuinka ihmiset ostavat vaihtoehtoja, mitkä eivät ole heille optimeja - vain koska ne markkinointiin heille niin hyvin tai muuta ei sillä hetkellä löytynyt/tarjottu. Haluamme nousta tietynlaiseen kapinaan nykyisiä toimintatapoja vastaan ja tarjota puitteet valmentajille tuoda heidän osaamisensa saataville sekä auttaa muutosta etsiviä löytämään heille sopivin ratkaisu. Tästä tahdosta syntyi SYKE Marketplace: markkinapaikka, missä valmentajan ammattitaito kohtaa juuri sitä tietotaitoa etsivät ihmiset.

Missio

Missiomme on auttaa ihmisiä löytämään oma polkunsa kohti hyvinvoivempaa minää. Me uskomme, että jokainen ihminen on ainutlaatuinen, jonka vuoksi haluamme auttaa ihmisiä löytämään oikeat valmentajat ja valmennukset muuttuvien trendien ja villitysten joukosta. Me uskomme, että ihmisten hyvinvointia voidaan parantaa antamalla heidän kulkea omia polkujaan kohti omaa hyvinvointiaan ja valita itselleen sopivimmat tavat. Me uskomme, että on olemassa sopiva valmentaja sekä valmennustyyli jokaiselle, joka haluaa voida paremmin ja me haluamme auttaa heitä löytämään toisensa.

Me olemme se taho, joka uskoo tunteisiin, kärsimykseen, kehittymiseen, vastoinkäymiseen ja lupaan myös epäonnistua. On vain löydettävä oma tapa kulkea omaa matkaa.

Me olemme se taho, joka auttaa valmentajia tuomaan heidän osaamisensa ihmisten saataville. Me uskomme valmentajien ammattitaitoon ja haluamme auttaa heitä menestymään tässä digitaalisessa maailmassa.

Me uskomme, että ryhmässä, rehellisyydessä, vaihtoehdoissa ja yksilöllisyydessä on voimaa.

Ratkaisumme

Syke tarjoaa valmentajalle erilaisia ratkaisuja valmentamiseen ja asiakashallintaan:WE DO THE WORK - YOU ENJOY THE RIDE!