Lantion alueen kontrolloivien lihasten harjoitus

Paikallisten kontrolloivien lihasten ja nivelkapselin tasapainon palauttamiseksi tarvitaan syvien ulkokiertäjien liikkuvuuden lisääntymistä ja yhtäaikaisesti etupuolella olevien kontrolloivien lihasten aktivointia. Tämän johdosta ne jaksavat paremmin vastustaa reisiluun pään liukumista eteenpäin.

Lannelihas on yksi sekä lannerangan että lonkan paikallisista kontrolloivista lihaksista lonkan koukistajaroolin lisäksi. Seuraavassa harjoitteessa ”imetään lonkkaluun päätä kuoppaansa”, samalla kun nostetaan jalkaa ylös eli koukistetaan lonkkaa. Pinnalliset lihakset eivät saisi aktivoitua ja vedon olisi oltava erittäin kevyt. Lonkasta ei myöskään saa kuulua napsahduksia liikkeen aikana. Samalla kun lannelihaksella pidetään reisiluun pää keskellä, venyvät ulkokiertäjät lonkan koukistuessa. Jos liikkuvuusvaikutusta halutaan vielä korostaa, voidaan liike tehdä lonkan ollessa pienessä sisäkierrossa.

Tällä tavoin yhdistetään taas kaksi harjoitusvaikutusta. Lisätään liikkuvuutta kireisiin rakenteisiin ja aktiivisuutta laiskaan lannelihakseen, joka ei pidä reisiluun päätä poissa kapselin ja rustorenkaan etureunasta. 

2006SYKE Valmentajille

SYKE auttaa valmentajia tuottamaan tehokkaita, laadukkaita ja monipuolisia valmennussisältöjä, oli sitten kysymys yksittäisistä harjoitusohjelmista tai moniulotteisista verkkovalmennuksista.

SYKE Kuluttajille

Ei ole olemassa sellaista verkkovalmennusta, valmentajaa tai asiantuntijaa joka sopii kaikille. Me haluamme auttaa sinua löytämään itsellesi sopivan tavan muuttuvien trendien ja villitysten joukosta.