Askelkyykky kierroilla

Voit tehdä askelkyykyn yhdistämällä siihen vartalon kierron.

Kierrä vartaloa etummaisen jalan puoleen alas kyykkyyn laskeutuessasi.

Vartalon kierto pyrkii tuomaan lantiota tukijalan puolelta eteenpäin, joka aikaansaa sisäkiertoa lonkkaniveleen. Lantion kiertyminen kiertää reisiluutakin ulospäin. Askelkyykky tukeekin lantion ja lonkkanivelen ”luista” mekaniikkaa perusliikkumisessamme ja aktivoi pakaralihaksia venytysrefleksin kautta.

Voit lisätä liikkeen haastavuutta myös kiertämällä ylävartaloa takajalan puoleen, joka pyrkii puolestaan kiertämään lantion auki eli ulkokiertoon. Lantion liike pyrkii kuitenkin kiertämään reisiluuta sisäänpäin, jolloin polven linjaus 2-varpaan päälle vaikeutuu. Liikkeen tarkoituksena on lisätä haastetta ja kehittää liike- ja asentomallia toimimaan muuttuvissa tilanteissa. 

2003SYKE Valmentajille

SYKE auttaa valmentajia tuottamaan tehokkaita, laadukkaita ja monipuolisia valmennussisältöjä, oli sitten kysymys yksittäisistä harjoitusohjelmista tai moniulotteisista verkkovalmennuksista.

SYKE Kuluttajille

Ei ole olemassa sellaista verkkovalmennusta, valmentajaa tai asiantuntijaa joka sopii kaikille. Me haluamme auttaa sinua löytämään itsellesi sopivan tavan muuttuvien trendien ja villitysten joukosta.