Maastanosto

Ota levytangosta hartioiden levyinen myötä- tai ristiote. Polvet ovat reilusti koukussa ja takapuoli alhaalla.
Pidä tanko lähellä sääriä, kantapäät kiinni lattiassa ja selkä suorassa noston ajan.
Veto lähtee läheltä sääriä ja tanko kulkee mahdollisimman lähellä vartaloa. Kaikki nivelet ojentuvat yhtä aikaa (nilkka, polvi ja lonkka).

HUOM! Maastanosto tai maastaveto on kokonaisvaltainen ala- ja keskivartalon yleisliike, jossa liikutellaan suuria kuormia. Sen vuoksi oikea nostotekniikka on ensiarvoisen tärkeä, jottei selkärankaan kohdistu välilevyjä sekä nikamarakenteita vahingollisesti kuormittavia voimia. Maastaveto voidaan liikkeenä sijoittaa joko jalka- tai selkälihasharjoituksen yhteyteen.

Jalkojen asento vaikuttaa maastavedon nostomatkaan sekä lihaskohdistukseen. Jalat leveässä V-asennossa nostettaessa nostomatka lyhenee ja liike kuormittaa voimakkaammin pakaralihaksia. Kapea asento sen sijaan lisää nostomatkaa sekä reiden etuosan lihasten osuutta liikkeestä.

Tangosta voidaan tarttua joko molempien käsien myötäotteella tai ns. risti-/ mailaotteella, joka estää hyvin tangon pyörimisen käsissä. Leveällä otteella on myös nostomatkaa lyhentävä vaikutus, joten sitä näkee suosittavan voimannoston kisasuorituksissa.