Jalkaprässi

Istu jalkaprässiin ja aseta jalat lantion leveydelle jalkalevylle.
Pidä selkä ja pakarat tukevasti kiinni alustassa ja vapauta painokelkan varmistinvivut polvia hieman ojentamalla sekä ranteita kääntämällä.
Laske kelkkaa alas, kunnes polvikulma on noin 90 astetta.
Ojenna jalat suoriksi (jätä polvet ylä- asennossa aavistuksen verran koukkuun) älä ojenna polvia lukkoon asti). Polvet taipuvat liikettä tehtäessä jalkaterien suuntaisesti ja kantapäät pidetään kiinni jalkalevyssä

HUOM! Jalkaprässissä pätee kyykkyliikkeistä tuttu kohdistusvaikutus: Jalkojen asettaminen leveälle ja ylös jalkalevyssä aktivoi tehokkaammin pakaraa, kun taas jalkalevyn alaosaan kapealle asetetut jalat kohdistavat liikkeen voimakkaammin reiden etuosan lihaksille. Polviniveliä ei ojenneta täysin lukkoon saakka, vaan ne jätetään loppuasennossa aavistuksen verran koukkuun. Näin säilytetään jännitys koko liikesuorituksen ajan reiden etuosan lihaksissa.

Vaakaprässi on perinteistä viistoprässiä turvallisempi vaihtoehto, mikäli harjoittelijalla on sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksia, kuten korkeaa verenpainetta. 

1786SYKE Valmentajille

SYKE auttaa valmentajia tuottamaan tehokkaita, laadukkaita ja monipuolisia valmennussisältöjä, oli sitten kysymys yksittäisistä harjoitusohjelmista tai moniulotteisista verkkovalmennuksista.

SYKE Kuluttajille

Ei ole olemassa sellaista verkkovalmennusta, valmentajaa tai asiantuntijaa joka sopii kaikille. Me haluamme auttaa sinua löytämään itsellesi sopivan tavan muuttuvien trendien ja villitysten joukosta.